Mesto uviedlo do života obnovené športovisko na ulici Mirka Nešpora

27.08.2012 Prešov

Prešov 27. augusta (TASR) - Multifunkčný športový areál uviedlo v týchto dňoch do života mesto Prešov na ulici Mirka Nešpora. Nové športovisko pre deti a mládež vzniklo prestavbou pôvodného ihriska.
"V rámci revitalizácie ihriska sme zrealizovali výmenu starých asfaltových povrchov za nové s vyznačením čiar jednotlivých častí športoviska. Taktiež sa urobila obnova oplotenia z dôvodu bezpečnosti obyvateľstva a ochrany majetku," informoval riaditeľ Technických služieb mesta Prešov Jozef Višňovský. Ako dodal, výsledkom obnovy ihriska sú tiež dve nové hracie plochy pre viaceré druhy športov ako napríklad hádzaná, basketbal, tenis či volejbal.
"V strede tohto multifunkčného športoviska vzniklo zároveň detské ihrisko s pieskoviskom, kde sa nainštalovalo osem herných prvkov - preliezačiek a hojdačiek pre menšie deti," poznamenala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Táto oddychová zóna je podľa jej slov po rekonštrukcii vybavená aj špeciálnou dopadovou plochou, keďže je určená pre deti približne do piateho až šiesteho roku života. V areáli športoviska pribudli i nové lavičky na sedenie.
Prešovská samospráva chce revitalizovať v podobnom duchu ďalšie športoviská vo vnútroblokových priestoroch na území mesta. Najbližšie by malo prejsť rekonštrukciou ihrisko na sídlisku Sekčov, následne športový areál na sídlisku Šváby.
Mesto Prešov v spolupráci s Technickými službami mesta Prešov, a. s., týmto začalo realizáciu obnovy športovísk, ktorá vyplýva z novo schválenej koncepcie terajšieho predstavenstva spoločnosti. V rámci nej je definovaný cieľ obnoviť každý rok športové plochy minimálne v dvoch častiach Prešova, podotkla Kmetóny Gazdová. Rekonštrukcia ihriska na ulici Mirka Nešpora si vyžiadala investície v hodnote 15.000 eur.
 

Vyberte región